Hiri-Hiri (Kucingku-kucingku)

Monday, June 8, 2009

Hiri-hiri
Hasanun sahri
Walahun wajhun mislu namri
Walahun ainun mislu nasari.

Terjemahan nye:
Kucingku Kucingku
(rangkap ni aku lupe)
Mukamu ibarat harimau
Matamu ibarat burung helang.

Ho3x...setelah aku brkeje keras menyelamatkn cpu kat umah aku. Akhirnye....berjaya gak cpu tu brfungsi. Erm, tuk post kali ni aku sertakn bbrapa rangkap syair arab yg aku igt dr fom3. Mesti plik kan aku ley igt ag, mane ler aku x igt rangkap 2 coz ustazah aku srh aku baca kat dpn dy tiap2 ari sampai aku igt. Hu3x....maklum ler aku ni jenis pyh nak hafal. Tp bile pkr lek, ustazah 2 membuka mata aku tuk atasi kelemahan aku. Thanx ustazah! D sini aku share gambo kucing fav aku, Busu. Dy ni suka kaco aku bile aku tido kat sofa. Bila aku tido kat c2, dy mesti tido kat atas aku. Huh. Gambo ni aku edit ngan teknik duotone.(br blajo). Layan.....

9 sarang:

athirah mohamed~ said...

u've been to sekolah agama?

hehehe.
dats y tak nmpak weird bile pkai kopiah.

kah kah kah.

aneway, gmbar busu lawa. masuk ah teknik duotone tu.

=D

pencari sejati said...

comey ar busu 2...

bg aku la erk..

nk bela..

haha

arif_asan said...

Ceh sje nk mnnjuk ngn gmbo itam/ptih Alpha hg la tu...
Tp mmg lawa pun, so kipidap!

neohalis said...

tretchan:
yup, sy pernah skolah agama tp kejap jer dr form 1 hgga 3. Wei, aku bek ler cuma x tunjuk secara trbuka.Ha3x. So, xde weird nye. Thanx puji my pic. He3x...Kembang idung.

pencari sejati:
Ha3x...ko nak bela? Pkr ler elok2 coz kalo dy kaco ko nanti x senang idup.

asan:
Wei, aku x guna B/W mod dlm cam aku ler 4 pic 2. Aku edit pic 2 guna teknik duotone. Cuti ni aku blajo edit gambo ler. Eleh, x abis jeles cam aku pkar dlm B/W pic.

The Exquisite Instigator said...

haha. Busu mmg comel lg comel ble dy kco tuan dy. bgos2! Kipidap Busu! Haha


Sjk nie... :) ive heard kmu cte kt ku sjk nie, siap recite blk :) Huhu. Comel~

neohalis said...

Eleh, anti kucing sokong kucing kaco org.Nanti srh busu kaco dy. Tgk dy menjerit...hehehe. Hu3x, ramai gak peminat busu.

aMieR_oDEn said...

hehhe...aku x nak komen pasal kucing (memang comel cam aku)...juz nak kate gmbar tu cntek...hehhe

p/s - bila ko nak amek gmbr aku...? pastu promote kat dlm blog.hahha

pencari sejati said...

bg jer la busu 2...

xkesah pun die kaco...

hahhaah

neohalis said...

amir:
ha3x...thanx. kalo take gambo ko blog kanta kupu2 jd transformasi ler.

pencari sejati:
x ley, dy x suka duka duk setiawan.
ha3x

Post a Comment